Retourneren & Ruilen

Neem binnen 30 dagen na ontvangst van uw pakket contact op door een e-mail te sturen naar support@oreylo.com voor een retouraanvraag. Als de retouraanvraag na 30 dagen wordt ingediend of niet per e-mail wordt ingediend, kan uw terugbetaling worden vertraagd en kan er 10% van de waarde van uw bestelling worden afgetrokken.


Om in aanmerking te komen voor een retour moet uw artikel tegen de normale prijs zijn en ongebruikt en onbeschadigd zijn. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

Zodra bestellingen zijn verzonden, kunnen we de leveringen niet omleiden en kunnen we geen terugbetaling doen terwijl het pakket onderweg is. Wij zijn niet verantwoordelijk als u een onjuist of onvolledig verzendadres opgeeft.

Zorg ervoor dat al uw verzendgegevens correct zijn. Bestellingen die worden geretourneerd vanwege een ongeldig adres kunnen extra verzendkosten met zich meebrengen als ze opnieuw worden verzonden. Bestellingen die niet worden opgehaald na de vastgestelde periode en worden geretourneerd, worden afgetrokken met een restocking fee van $7.99 als ze worden gevraagd om te worden terugbetaald.

Er zijn bepaalde situaties waarin alleen gedeeltelijke terugbetalingen worden verleend: (indien van toepassing)

Elk artikel dat niet in de originele staat verkeert, beschadigd is of ontbrekende onderdelen heeft om redenen die niet aan ons te wijten zijn.
Elk artikel dat meer dan 60 dagen na levering wordt geretourneerd
AFGEPRIJSDE ARTIKELEN (INDIEN VAN TOEPASSING)

"Eindverkoop" artikelen kunnen om geen enkele reden worden geretourneerd of geruild.

ANNULERING VAN BESTELLING

Neem vriendelijk contact op met ons klantenserviceteam op support@oreylo.com binnen 24 uur nadat u uw bestelling heeft geplaatst om een annulering van de bestelling aan te vragen. Aanvragen na die tijd komen niet in aanmerking voor annulering.

DEFECTE ARTIKELEN

Neem vriendelijk contact op met ons klantenserviceteam op support@oreylo.com binnen 3 dagen nadat u uw pakket heeft ontvangen met een foto van het defecte artikel en wij zullen een terugbetaling uitvoeren of gratis een vervanging verzenden, afhankelijk van uw voorkeur.

TERUGBETALINGEN (INDIEN VAN TOEPASSING)

Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen wij u een e-mail om u op de hoogte te stellen dat wij uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling. Als u bent goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt er automatisch een tegoed toegepast op uw creditcard of de oorspronkelijke betaalmethode, binnen een bepaald aantal dagen. Terugbetalingen kunnen alleen worden uitgegeven aan de creditcard of PayPal-account die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop.

VERWERKINGSTIJD

Het duurt 3-5 werkdagen voordat ons magazijn uw terugbetaling verwerkt nadat we deze hebben ontvangen. Het transactieproces kan nog eens 3-5 werkdagen duren, afhankelijk van de creditcardmaatschappij die u gebruikt. We zullen ervoor zorgen dat we u zo snel mogelijk een e-mail sturen zodra uw retourzending is verwerkt.

TE LATE OF ONTBREKENDE TERUGBETALINGEN (INDIEN VAN TOEPASSING)

Als u nog geen terugbetaling heeft ontvangen, controleer dan eerst opnieuw uw bankrekening. Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij, het kan even duren voordat uw terugbetaling officieel wordt geplaatst. Neem daarna contact op met uw bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een terugbetaling wordt geplaatst. Als u dit allemaal heeft gedaan en u heeft nog steeds geen terugbetaling ontvangen, neem dan contact met ons op via support@oreylo.com

VERZENDING

Neem contact op met ons ondersteuningsteam om een retourzending te verwerken.

Houd er rekening mee dat verzendkosten en eventuele rechten of kosten niet worden terugbetaald. U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Beschrijf deze items als een monster of geschenk op uw retourverzendlabel en vermeld de totale waarde van de bestelling als $15. Anders kunnen eventuele opgelegde rechten als gevolg van onjuiste aangifte worden afgetrokken van uw terugbetaling.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die nodig is voor uw geruilde product om u te bereiken variëren.

Als u een artikel van meer dan $75 verzendt, overweeg dan om een traceerbare verzendservice te gebruiken of verzendverzekering aan te schaffen. We garanderen niet dat we uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.